Scouting Alphen Online

De Stanislaskostka Groep

Wie wil er in 2018 de nieuwe voorzitter (m/v) van Scouting Alphen worden?

Sinds 2011 hanteer ik met plezier de voorzittershamer van Scouting Alphen, maar nu vind ik de tijd gekomen dat er nieuw bloed door de aderen gaat stromen.
De voorzitter vormt samen met de secretaris en de penningmeester het dagelijks bestuur van zowel de groepsvereniging als de beheerstichting van Scouting Alphen.
De voorzitter zit zowel de groepsraad als de bestuursvergadering voor, elke maand is het om en om groepsraad of bestuursvergadering.
De voorzitter is de eerste contactpersoon voor externe organisaties zoals de gemeente en andere verenigingen. De voorzitter vertegenwoordigt Scouting Alphen bij officiële
gelegenheden zoals de dodenherdenking. De voorzitter regisseert de kaderleden in de uitvoering van hun taken op een positief stimulerende manier. Indien er gehandhaafd moet worden, zowel intern als extern, is de voorzitter het eerste aanspreekpunt. Het regiobestuur nodigt de voorzitter enkele malen per jaar uit voor de regioraad. Het bezoek van de nieuwjaarsreceptie door de voorzitter (met nog andere leden) van Scouting Alphen wordt op prijs gesteld.
Maar het belangrijkste is: “Geef er je eigen draai aan”. In principe wil ik stoppen per 1 januari 2018, maar in overleg sta ik een langere overgangsperiode niet in de weg.
Scouting Alphen is een gezonde vereniging met enthousiaste leden en kaderleden die in de gemeenschap gezien mag worden, het is dankbaar om voor deze vereniging de
voorzittershamer te hanteren.
Heb je interesse mail me dan en geef me voldoende informatie om het met de overige bestuursleden te overleggen.
Met vriendelijke groet,
Kees Vromans